Kunststof dakkapel

Kunststof dakkapel

Als je je huis op de bovenverdieping wat wilt uitbreiden, zou je kunnen overwegen om een kunststof dakkapel te laten plaatsen. Je kunt natuurlijk gewoon de zolder ombouwen tot een extra slaapkamer of tot een hobbyruimte, maar het blijft er vaak erg donker. Een dakraam kan dan uitkomst bieden, maar een kunststof dakkapel geeft nog heel veel meer licht. Zo tover je gemakkelijk een donkere zolder om tot een prachtige ruimte waar het daglicht ruimschoots naar binnen kan vallen. Een ander groot voordeel ten opzichte van gewoon een raam in het dak plaatsen, is dat je meer ruimte creƫert. Je krijgt een soort extra uitbouw, waardoor je meer bruikbare en beloopbare ruimte krijgt. Zo kun je ook gemakkelijker rondlopen in de nieuwe kamer. Je zult je hoofd tenslotte veel minder snel stoten aan een kunststof dakkapel dan aan een schuin plafond. En ook de beluchting wordt sterk verbeterd.

Houten versus kunststof dakkapel

Veel mensen vragen zich af waarom je zou kiezen voor een kunststof dakkapel in plaats van voor een houten exemplaar. De reden is eigenlijk vrij eenvoudig. Een houten exemplaar zal ongeveer eens in de tien jaar gerenoveerd of vervangen moeten worden. Daarbij komt nog dat je om de paar jaar het hout opnieuw zult moeten verven om de kwaliteit langer te behouden. Dat levert dus een hoop werk op.

Voordelen van kunststof

Een kunststof dakkapel daarentegen vraagt dit onderhoud allemaal niet. Dat levert u op termijn dus een flinke besparing op en het scheelt u natuurlijk ook heel veel werk. Het laten plaatsen van een kunststof dakkapel is overigens erg gemakkelijk. Bedrijven kunnen deze in de werkplaats al helemaal in elkaar zetten, waardoor ze deze vervolgens in een dag tijd in uw dak kunnen plaatsen. Er is dus geen enkele reden om nog langer te wachten met de aanschaf ervan.

 

 

U kent ons van

Wilt u vrijblijvend advies?

Vul uw gegevens in en wij bellen u terug.
U kunt ook direct contact opnemen.

Ontvang onze brochure

Vul hieronder uw naam & e-mailadres in

Download nu onze App

Altijd op de hoogte met onze iPad App

Meer informatie over de Design Bouw iPad App