Kunststof kozijnen schoonmaken

01-09-2014

Het is bekend dat kunststof kozijnen minder onderhoud vergen dan houten kozijnen. Houten kozijnen moeten naast schoongemaakt ook om de zoveel jaar geschilderd worden. De verf wordt minder mooi van kleur en gaat afbladderen. Niet op tijd schilderen betekent dat er sneller houtrot op kan treden. Maar ook wanneer u uw houten kozijnen wel op tijd schildert, kan het hout uiteindelijk gaan rotten of kromtrekken.

Schilderen is bij kunststof kozijnen niet nodig, het is zelfs ten zeerste af te raden. Hierdoor bespaart u op tijd en onderhoudskosten en tevens behoren houtrot en afbladderende verf tot het verleden. Kunststof kozijnen van goede kwaliteit, zoals geleverd door Designbouw, behouden lang hun mooie kleur, zonder dat ze veel onderhoud nodig hebben.

Kunststof kozijnen hoeven dus niet geschilderd te worden, alleen schoongemaakt. Maar hoe kunt u dat het beste doen, hoe moet u uw kunststof kozijnen schoonmaken?

 

Kunststof kozijnen schoonmaken, de beste manier

De beste manier om kunststof kozijnen schoon te maken is simpelweg afnemen met een schoonmaaksopje. U veegt het vuil en het stof er zo af. Met ditzelfde sopje kunt u het glas afnemen. U kunt gewoon allesreiniger gebruiken. Het is zelfs af te raden om agressievere schoonmaakmiddelen te gebruiken. Schuurmiddel beschadigt het kunststof en bij het verwijderen van vlekken met wasbenzine of spiritus kunnen verkleuringen optreden. Schoonmaakmiddelen voor auto’s zijn ook te agressief en tasten het kunststof aan.

Uw kunststof kozijnen schoonmaken kan het beste met een gewoon schoonmaakdoekje, het kan bijvoorbeeld prima met de overbekende gele doekjes. Gebruik geen schuursponsje, want dat geeft krassen op het kunststof. Neem bij het reinigen ook de kozijnopeningen bij draaiende delen mee, hier komt gauw vuil of stof in en het is belangrijk dat dit goed schoongehouden wordt in verband met de waterafvoer.

service set premium grootKunststof kozijnen schoonmakenZitten er vlekken op uw kozijnen, bijvoorbeeld verf- of kitvlekken, of inktvlekken doordat er met stiften op gekleurd is door kinderen? Vlekken op kunststof kozijnen schoonmaken kan ook het beste eerst geprobeerd worden met water en zeep. Eventueel kunt u een speciaal reinigingsmiddel voor kunststof kopen. Zoals gezegd zijn wasbenzine en spiritus niet aan te raden, misschien gaat de vlek er wel mee weg maar het kunststof kan dan verkleuren.

 

 

Kies voor kwaliteit van Designbouw

Nu weet u een beetje hoe u kunststof kozijnen moet schoonmaken. Wanneer u deze schoonmaakregels in acht neemt en kiest voor kunststof kozijnen van goede kwaliteit, zal de kleur lang behouden blijven en hebt u jarenlang plezier van uw kwaliteitsproduct. Designbouw biedt de beste kwaliteit kunststof kozijnen, van het topmerk Schüco. Kozijnen van dit merk zijn verkrijgbaar in vele kleuren en designs en de Schüco kwaliteit garandeert lang kleurbehoud en uitstekende isolerende eigenschappen. Designbouw plaatst deze kozijnen vakkundig op uw woning, met de uiterste zorg voor een onberispelijke afwerking.

Uw kunststof kozijnen schoonmaken is een fluitje van een cent, waardoor u op tijd en geld bespaart, uw woning is beter geïsoleerd en stijgt in waarde door de eersteklas kunststof kozijnen van Designbouw.

 

Terug naar het overzicht.

U kent ons van

Wilt u vrijblijvend advies?

Vul uw gegevens in en wij bellen u terug.
U kunt ook direct contact opnemen.

Ontvang onze brochure

Vul hieronder uw naam & e-mailadres in

Download nu onze App

Altijd op de hoogte met onze iPad App

Meer informatie over de Design Bouw iPad App